bröd och skådespel

27 okt. 2010

Köpt: Eclipse Phase samt Barbarians of Lemuria

När jag kom hem från jobbresan låg ett paket från Leisure Games och väntade på mig. Två nya rollspel: Eclipse Phase samt Barbarians of Lemuria. Hurra!Spännande läsning pågår!

/Calle

17 okt. 2010

Spelmöte i sikte, men först Tyskland

Det är glest mellan spelmötena. Men nu har vi bokat in ett till slutet av oktober. Jag ser fram mot det av hela mitt hjärta. Det är alltid roligt att spela med min spelgrupp. Den här gången kan jag fullt ut njuta av att "bara" vara spelare. Den andre "huvudspelledaren" i gruppen ska nämligen återigen bjuda gruppen på ett äventyr och det brukar han göra riktigt bra. Dessutom blir det första speltestet av ett nytt regelsystem, ett som spelledaren själv snickrat ihop. Jag har kollat igenom det och det ser lovande ut, enkelt och komplett. Det kommer att passa spelgruppen mycket väl.

Men innan dess så är det dags för en jobbresa till Tyskland. Jag hoppas jag får tid att shoppa mycket. Bland annat lockar de tyska spelbutikerna. Det vore schysst att komma hem med något nytt och spännande i spelväg, ganska lagom till senhöstens mörka kvällar. (Några tips?) En annan effekt av att jag åker iväg på jobbresa är att jag kanske eventuellt får lite dötid på kvällarna - och på resorna, tid att läsa och skriva. (Fler tips?)

Hur det blir med den saken, det får vi se. Det kanske bara blir jobb och jobb också. Sånt har hänt förut...

Vi hörs
/Calle

6 okt. 2010

Dagens PDF-köp: The Dying of St Margret's (äventyr till Trail of Cthulhu)


Den här veckan är jag fascinerad av rollspelet Trail of Cthulhu. Så ikväll tog jag och köpte mig ett äventyr, PDF-äventyret The Dying of St Margret's. Jag har skummat igenom det och det verkar rysligt spännande - och en smula hopplöst för rollpersonerna. Det här är "purist"-varianten av ToC, där det inte alls är säkert att rollpersonerna kan vinna över det okända, och där hela äventyr kan utspela sig utan en enda strid. Fokus ligger på rollpersonerna och deras drifter ("Drives") och hur de utvecklas när de konfronteras med onämnbara fasor. Mycket intressant upplägg och ganska annorlunda mot ex.vis Warhammer FRP.

Nu är frågan om min spelgrupp är redo för ett sådant här annorlunda äventyr, eller om jag ska kolla efter ett "Pulp"-äventyr istället, där rp är hjältar och får chansen att slå ner skurkarna. Eller kanske välja ett annat, mer traditionellt rollspel helt och hållet...

Vi får se.
:-)

/Calle