bröd och skådespel

21 jan. 2010

Det blir kanske tredje utgåvan ändå...

Ja, kanske får jag skrota planerna på att spela andra utgåvan av rollspelet Warhammer Fantasy. Det har ju dykt upp en tredje utgåva och den verkar väldigt intressant. Eftersom jag hur som helst väldigt gärna vill speltesta 3:an så känns det onödigt att fortsätta förbereda 2:an. Lika bra att rikta in sig på senaste Warhammer. Ja, jag tror det får bli så. Det betyder att mina förberedelser hittills är i stort sett meningslösa. Men äventyret jag läst in mig på, det borde gå att uppgradera till nya reglerna.


Vad gäller reglerna till 3:an så äger jag inte dem. Jag har inte ens sett dem. Men en annan spelledare/spelare i spelargruppen har som ni vet nyss gått och köpt det. Det får duga så länge. Om 3.an är grymt bra så måste kanske även jag öppna plånboken. Eller så får det bli ett sådant där tilläggsset med extra kort och tärningar för spelarna. Vi är ju fyra spelare nu - och grundlådan har bara kort för tre spelare (om jag förstod det rätt). Ja ja... Nu gäller bara att hitta gott om speltid i almanackan. En utmaning så god som någon!

14 jan. 2010

Warhammer Fantasy RPG - Third Edition ?

Ja, som ni vet har det nyligen utkommit en tredje utgåva av rollspelet Warhammer Fantasy. Om det verkligen är samma rollspel som de tidigare utgåvarna kan diskuteras, men det har i alla fall stora likheter. Tredje utgåvan kommer förpackad i en jättelåda fylld med innehåll - och den kostar ca 800 kr. Det höga priset har hindrat mig från att gå och köpa den. Det är på tok för mycket pengar för mig för ett spontant köp "bara för att jag är nyfiken".

Men nu har en av mina spelare/medspelledare öppnat plånboken och slagit till. Han ringde mig igår och gav mig en första recension. Jag måste säga att jag blev smittad av hans entusiasm. Betyder det här att vi kommer att börja spela 3e istället för planerade 2e? Jag vet inte ännu. Tvåan har sina fördelar, t.ex. att vi har mer material till det och att vi är bättre införstådda i hur tvåan fungerar. Men 3an är spännande och det vore väldigt skoj att provspela det för det verkar nytt och fräscht!