bröd och skådespel

18 mars 2010

Nu har jag provspelat Warhammer

Japp, nu har jag äntligen fått provspela Warhammer Fantasy Roleplay (3rd edition). I söndags samlades den gamla spelgruppen efter ett helt års uppehåll. Spelledare E hade förberett rollpersoner och ett äventyr - och det hade han gjort riktigt bra. Han började med att förklara hur nya Warhammer fungerar med specialtärningar och specialkort. Och sen körde vi igång! Det gick jättebra och var superskoj!!

Det fungerade överraskande bra. WFRP3 tycks inte behöva så lång introduktion, trots att man blir lätt förvirrad när man ser alla kort och markörer - och de konstiga tärningarna. Men det visade sig vara förvånansvärt lätt att lära sig. Mycket tack vare alla de spelhjälpmedel som korten och markörerna utgör. Under hela detta vårt första spelmöte så behövde vi bara kasta en kort titt i någon regelbok. Allt som är verkligt relevant står på korten som ligger på bordet rakt framför näsan på spelarna. Mycket smidigt.

Om man ska plocka fram någon potentiell nackdel så är det väl att det är ett bordsrollspel med betoning på bord. Det vill säga att WFRP3 ställer krav på att man har ett bra bord att spela på. Man behöver en del plats för alla spelhjälpmedel. Framförallt om man vill ha godisskålar, läskglas och annat framme på samma gång. Å andra sidan så behövs ingen stor stridsmatta eller några golvplaner. Striderna använder abstrakta avstånd vilket fungerade överraskande väl - jag hoppas kunna återkomma till det vid ett senare tillfälle.

Ja, det här var en första liten bloggpost om vårt Warhammer-spelande. Mer detaljer kommer framöver!

Mvh Calle

Inga kommentarer: