bröd och skådespel

10 juni 2012

Äventyrstävling på Chaosium - du kan skriva ett vinnande bidrag!

Tänk dig att du vinner en internationell tävling - att du har skrivit världens bästa rollspelsäventyr. Det är väl en cool och skön tanke? Och det kan bli sant!


Den här bloggserien syftar till att göra dig uppmärksam på att en äventyrstävling har utlysts, att du faktiskt kan skriva ett vinnande äventyr, att föra en diskussion om äventyrsskrivande och tävlingsbidrag i allmänhet, och att hjälpa varandra till att skriva bättre äventyr. Jag hoppas du vill vara med!


Japp, vi behöver lite pepp, lite jäklar anamma, självförtroende. Visst kan du/jag/vi skriva ett alldeles enastående bidrag till äventyrstävlingen. Det är klart vi kan. Kom igen, vi hjälps åt!


Så, nu när du känner att du kan (eller hur?!), nu är det dags att kolla lite grundläggande fakta. Vad är det för tävling och vilka är det praktiska detaljerna? Vi vill ju inte bli bortsorterade på grund av något förargligt misstag med det formella. 
Jag läser direkt från tävlingens hemsida och noterar bland annat följande som du måste förhålla oss till: (Det är inga konstigheter egentligen, men det är bra att gå igenom förutsättningarna så att du är förtrogen med dem, innan du sätter igång och skriver ditt mästerverk.)


(med reservation för felaktigheter - och ändringar hos Chaosium:)
 1. Bidraget måste vara inne senast den 30 augusti 2012 - det är din deadline!
 2. Det är inte bara en utan två tävlingar, en till Call of Cthulhu och en till BRP - man får deltaga med ett bidrag till varje tävling, men jag kommer att koncentrera mig på CoC-tävlingen i fortsättningen. 
 3. Vinnarbidragen kommer att publiceras i fysisk bok - kul!
 4. Äventyret ska vara på minst 5000 ord och högst 10000 ord (hur mycket är det egentligen, kanske aningen längre än Åsa Roos' 20000-tecken-äventyr?)
 5. Bidragets format måste vara textfil - det är inte okej med Word el.dyl.
 6. Textdokumentet måste innehålla kontaktinformation (till dig, dvs äventyrsförfattaren).
 7. Du får bara skicka in ett (1) bidrag (till varje tävling).
 8. Bidraget, dvs textfilen, ska skickas in via e-post till dustin@chaosium.com.
 9. Du måste ha skrivit äventyret själv (men du är inte förhindrad att diskutera ditt arbete med andra). Du får inte ha kopierat (delar av) äventyret från andra källor.
 10. Alla vinnande bidrag blir Chaosiums ägodelar. (Om du inte vinner så äger du fortfarande rätten att göra något annat med ditt äventyr.)
 11. Ditt bidrag måste använda de senaste/nuvarande utgåvan av reglerna för det aktuella rollspelet i fråga (Call of Cthulhu eller BRP). Om du inte har skaffat regelboken ännu så behöver du skaffa den. Under tiden så finns snabbstartsregler här på webben som du kan börja med.
 12. Du måste skriva på engelska.
 13. Call of Cthulhu-äventyret får utspela sig i vilken era/tid/plats som helst. (BRP måste vara SciFi)

Varför inte börja här och nu på en gång?


Steg 0. Säg högt till dig själv: Jag kan vinna, jag vill vinna!
Steg 1. Läs igenom tävlingsreglerna här ovan, och på Chaosiums hemsida.
Steg 2. Skapa v0.1 av den textfil du ska skicka in och lägg in din kontaktinformation och skriv vilket rollspel ditt äventyr är till.


Nu börjar jag... Vi hörs snart igen... och då tänkte jag att vi kunde börja prata om själva äventyret.
/C

1 kommentar:

Calle sa...

Okej, du kan kopiera nedanstående och klistra in i din textfil om du vill ha lite extra hjälp att komma igång, en kickstart.Call of Cthulhu 2012 Adventure Contest
submission to Chaosium.com (dustin@chaosium.com)

name of adventure :

author :
email address :
shipping address :