Snygg är den också |
2012 var året då mitt brödbakande tog ett rejält kliv vidare.
Till stor del tack vare den Kitchen Aid som jag fick i födelsedagspresent, och de
jäskorgar och ett bakstenar som jag kunde komplettera utrustningen med.
Satsa på två avlånga jäskorgar - då får båda bröden plats i ugnen samtidigt. |
Lika
stort lyft innebar mästerbagaren Jan Hedhs bok ”Bröd” i vilken jag har hittat flera fantastiska favoritrecept. Jag hyser full respekt för Hedhs recept. De fungerar utomordentligt!
De flesta av de bästa brödrecepten - mycket röra och knåda blir det - om man inte har en köksmaskin förstås! |
Jag bakar mycket med surdeg. Det blir intressantare bröd då.
De smakar bättre, ser snyggare ut och håller längre. Men jag är ingen
surdegsfanatiker. Jag bakar vanliga jästbröd också – och jag använder ofta en
gnutta jäst även i surdegsbröden. Surdegen är spännande eftersom den är
levande! Att baka med surdeg kräver tid och planering. Det är
inte ovanligt att jag påbörjar ett bröd 24 timmar innan det är klart. Tiden
behövs bland annat för att de goda smakerna ska hinna utvecklas. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar