bröd och skådespel

31 maj 2010

Rollspel är livet

Positivt: Jag och spelgruppen har börjat spela rollspel igen efter ca ett års uppehåll. Vi har valt ett rollspel (Warhammer 3rd ed) och vi spelar en serie av korta äventyr. Det är jättekul att spela rollspel igen! Att träffa spelgänget igen är underbart roligt! Och jag älskar att spela rollspel! (Dessutom har Warhammer en härligt mustig värld som rymmer många äventyrligheter.)

Negativt: Mitt liv (som småbarnsförälder, husägare och boende i en annan stad än resten av gänget) gör att vi inte kan spela så ofta. Det blir i bästa fall en gång i månaden. (Och eftersom vi ställde in förra spelmötet så blir det alltså hela två månader till nästa spelmöte.) Det känns lite väl glest mellan spelmötena.

Men jag väljer att se det positivt. Det pågår faktiskt spel med spelgruppen igen. (Och jag gillar verkligen min spelgrupp.) Rollspel är livet!
:-)/Calle

2 kommentarer:

kosta sa...

Man är helt enkelt lyckligt lottad som kan spela varje vecka (som småbarnsförälder utan hus) och tidigare tom 2 ggr en vecka och 1 gång den andra.

Här har jag lyxproblemet att jag bitchar om vilka rollspel som ska spelas ;)

Calle sa...

Wow! Ja en del har det bra, förstår jag.

"Tid är inte något man får, utan något man tar", sa någon. Om det stämmer så är jag helt enkelt inte tillräckligt framgångsrik i att ta mig tid att spela rollspel.

Hur det än är med den saken så tror jag att det blir bättre framöver! Det senaste halvåret har ju inneburit en rejäl förbättring (från noll till lite).

Ha det gott, kosta - och spela så mycket rollspel du kan - för rollspel är livet!