bröd och skådespel

18 nov. 2010

Mörkret mellan mötena

  • Läser rollspelet Eclipse Phase. Den fantastiska spelvärlden har "knockat" mig. Jag saknar ord. Wow! Jag vill sväva in i detta underbara universum och (upp)leva mitt (rollspels)liv där. Medan jag fortsätter läsa EP så brottas jag med funderingar om hur jag ska gå vidare. Hur ska jag kunna får mer EP i mitt liv?
  • Läser rollspelet Barbarians of Lemuria. Enkelt, lättsamt och behändigt rollspel, som med glans fyller sin nisch. Skönt med ett rollspel som inte kräver veckor av förberedelser eller veckor av tragglande vid spelbordet. Pang på, kör så det ryker. Helt klart ett spel som lämpar sig för mig, med tanke på tidsbristen.
  • Undrar när det ska bli rollspelsmöte nästa gång (och gången efter det?). Min gamla spelgrupp träffas inte så ofta. Det går månader mellan mötena. Och det är till viss del det geografiska avståndet som ställer till det. Men även våra respektive livssituationer, med familj och jobb och andra fritidssysslor. Just nu ser det mörkt ut för rollspelandet.
  • Funderar på om det skulle vara någon vits med att försöka dra ihop ett spelgäng i min nya hemstad (Västerås). Då skulle åtagandet bli lättare, t.ex. en vardagkväll varannan vecka, istället för halva helgdagar som blir fallet när timslånga resor är inblandade. Men var hittar jag spelare? ;-) Och är det verkligen lösningen på mitt rollspelsmörker?
  • Är väldigt glad att det finns bra rollspel och bra rollspelsbloggar att läsa! Det räddar min rollspelsdag.
Ha det gott, båda mina läsare!
:-)

/Calle

2 kommentarer:

kosta sa...

Helt rätt - EP ger god feeling - bara regelsystemet som e lite tungt, men man kan å andra sidan göra allt!

jag skulle säga - hitta en grupp i Västerås! Jag e mäkta nöjd att vi spelar varje vecka även om det inte alltid är mitt nr ett spel som spelas - men jag e en otäck liten fanboy... ;)

Badmojo sa...

Ojoj, speltillfällen nowadays är inte som i forntiden; en del ADhD som jag vägrar delta i, annars egenlett per halvårsbasis. Kvalitetskraven på bra scenarion ökar, men ironin och glimten i ögat ökar än mer. Svårt att ta spelandet på allvar längre, kan jag känna. Det blir mycket genreigenkänning och pulpklyschor.

Håller med Kosta, hitta några spelare i V-ås.

Ni som satt er in i EP:s setting, är den värd investeringen i tid? Skulle BoL eller annat enkelt, typ Savage eller FATE, funka?

If it aint BoL, it aint shit...