bröd och skådespel

27 okt. 2010

Köpt: Eclipse Phase samt Barbarians of Lemuria

När jag kom hem från jobbresan låg ett paket från Leisure Games och väntade på mig. Två nya rollspel: Eclipse Phase samt Barbarians of Lemuria. Hurra!Spännande läsning pågår!

/Calle

6 kommentarer:

kosta sa...

Hoppas de smakar!

Badmojo sa...

Hoppas du gillar BoL. Skaffa Spidergod's Bride på Lulu om du vill ha ngra bra korta scenarion att köra. Betrayer of Asgard till Conan passar väldigt bra till BoL också, med in media res, hoppande i handling och driv i varje scen.

Det finns mer till BoL också, en aftermathmodul som är mer sandlåda med regler, och Dogs of War som är machoaktion...

Calle sa...

@Badmojo: Tack för tipsen! Den där äventyrssamlingen (SG'sB) kan nog vara något.

F.n. tar jag mig sakta igenom EP. Fascinerande spelvärld.

/C

Badmojo sa...

Hunnit till BoL än?

Har själv tjuvkikat på EP, men kände att det var för mycket regler och text... Samma känsla som med dark heresy, noir, och i princip alla mina senaste års inköp.

One ruleset to play them all är mitt nya motto.

Calle sa...

@Badmojo: Jag har skummat igenom Barbarians of Lemuria, samt läst lite mer noggrant första hälften ungefär. Jag gillar det och skulle vilja prova det i spel. Eventuellt skulle jag vilja ändra spelvärlden något eftersom ångande jungler och väldiga skräcködlor inte är min favoritsetting. (Okej, jag överdrev nu, men lite mer "nordlig" setting är vad jag föredrar.)

Hur som helst, jag tycker det verkar vara ett mycket trevligt rollspel. Jag ska definitivt skaffa något eller några äventyr till BoL så att jag lätt kan fixa ett spelmöte om det skulle gå att samla ihop spelgruppen.

kosta sa...

Håller med Badmojo - Spidergods's Bride e superb, men kanske inte nordig nog för dig.