bröd och skådespel

5 aug. 2011

Changeling The Lost - bitterljuvt rollspel

Jag har skaffat mig ett exemplar av rollspelet Changeling The Lost (förlag: White Wolf, system: Storyteller, värld: World of Darkness). Det är ett fascinerande rollspel. Den spelvärld som målas upp är lockande vacker och tragisk.


Rollpersonerna är bortbytingar (changelings) som har varit bortrövade av älvfolk (fey) men som nu lyckats rymma tillbaka till vår värld. Men rollpersonerna har förändrats av sin vistelse i älvfolkets värld, de har själva blivit delvis älvfolk. Och under frånvaron har den vanliga världen rullat på. I många fall har världen inte ens upptäckt att personen varit borta - för älvfolket har placerat en ersättare i bortbytingens ställe.

Återkomsten till den vanliga världen blev svår och nu är livet en kamp för överlevnad, klämd mellan två världar. Älvfolken ser inte genom fingrarna med de som rymmer sin väg. Och de vanliga människorna vill inte ha något med "knäppisar" att göra. Det är den intrigstinna och fascinerande bakgrunden. Jag är en smula hänförd.

/Calle

1 kommentar:

Mattias sa...

Changeling har varit en ospelad favorit sedan jag läste "någon utgåva" för ett gäng år sedan. Men den nya World of darkness har blivit ett mentalt hinder för mig, för jag hakar tydligen upp mig på saker. Det jag vill säga är att omslaget är fantastiskt vackert...