bröd och skådespel

12 feb. 2012

Film: Trolljägaren


Några norska ungdomar har gjort en dokumentärfilm om en något mystisk jägares arbete. Det visar sig under en panikartad flykt att det inte är björnar han jagar - det är troll! Han är trolljägare. Troll finns på riktigt! Staten vet om det - men döljer sanningen för medborgarna.


Den bistre trolljägaren vill först inte medverka i dokumentären, men ställer sedan upp eftersom han har tröttnat på skitgörat och de urusla arbetsvillkoren. Den här "dokumentären" har vissa likheter med Blair Witch Project som startade trenden med "några ungdomar spelar in en film, nu är ungdomarna borta, vi hittade filmmaterialet i skogen".


En film som "Trolljägaren" skulle kunna ha blivit så otroligt pinsamt dålig. Men det är den inte, den är faktiskt riktigt bra. Det är en alltigenom proffsig film. Jag rekommenderar den! Det är inte en renodlad skräckfilm, den är bitvis spännande, men knappast särskilt skrämmande. Det är mer som en blandning av Martin Emtenäs Mitt i naturen och John Bauers Bland tomtar och troll. Lite vacker, lite fantastisk, lite spännande, lite roligt. Helt unik. Troll finns!


Trailern och några andra klipp finns på YouTube.

Trolljägaren på IMDB.

/Calle

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra rulle som förtjänar mer uppmärksamhet. Gillade den skarp! Mer troll av den här sorten.

Badmojo

Ps kul att bloggen tagit fart igen, och att anslaget blivit bredare.

Calle sa...

Tack, det var kul att höra! Jag hoppas och tror att det blir lättare att hålla liv i bloggen nu när jag skriver om flera ämnen. Bröd och skådespel.