bröd och skådespel

1 feb. 2012

En lantis besöker huvudstaden

Jag planerar att åka till Stockholm en sväng på lördag och/eller söndag. Kanske gör jag en avstickare till Historiska museet och kollar på spektaklet "Alla tiders bröd", surdegspappa som jag är. Bröd och bakning är intressant!

Rågsurdegsfralla med pumpafrön, modell tvillingrymdskepp (Cloud City Patrol?)

Det lär nog bli en tur till SF-bokhandeln också, denna oas för oss 'fantaster' som gillar fantasy och science fiction i form av romaner och spel. Ja, SF-bokhandeln har ju ännu mer än så. Filmer, tecknade serier, dockor.... och genrerna är fler än fingrarna på en kaosmutant. Dessutom äger ibland intressanta små evenemang rum i lokalen, som teckningskurs med Peter Bergting eller boksignering med Erik Granström.

Den här gången får jag dessutom besöka SF-bokhandeln i lugn och ro. Jag kan strosa omkring bland hyllor och montrar i flera timmar om jag så vill. Det är lättare att fatta "rätt" köpbeslut när man får tänka ostört. Den lyxen har jag inte alltid haft under mina relativt sällsynta besök i denna livsviktiga butik. Om ni någon gång sett en man som svettig burit en barnvagn med skeptiskt litet barn uppför trapporna till spelvåningen, så är det nog mig ni har sett.

Hur som helst. Ett besök på SF-bokhandeln är alltid något att se fram emot!

Om du har något förslag på vad jag borde titta närmare på när jag lurkar omkring på SF-bokhandeln, eller vad jag i övrigt borde hitta på när jag besöker Stockholm, så kom gärna med tips. Annars köper jag en massa rollspelshjälpmedel/markörer (ett eller flera "Vaults") till Warhammer Fantasy Roleplay 3.

Inga kommentarer: