bröd och skådespel

8 apr. 2010

"Rollspel XT"

En kort nyhet: Jag och E har börjat skissa på "Rollspel XT". Efter att ha spelat rollspel i 25 år så tycker vi nu att det är dags att vi skapar ett eget rollspel. Vi gör det för att det känns skoj och för att vi vill prova på det. Det måste inte bli världens bästa rollspel och vi måste inte bli mångmiljonärer på det. Det viktigaste är att vi har kul när vi utvecklar det - och att det blir klart. Håll tummarna för oss!

Mvh Calle

4 kommentarer:

kosta sa...

Man undrar nu naturligtvis vad XT står för och vilken genre de rör sig om?

Calle sa...

Välkommen hit, kosta ("Coriolis-mannen")!

He he... Jag vill unna mig lyxen att vara lite hemlighetsfull. Vi har bara alldeles nyss påbörjat projektet, så det finns inte mycket att berätta ännu.

Men ni kommer nog att märka att jag har fått en del funderingar i mitt huvud. Och de kommer jag att skriva om i allmän form här på min blogg.

Mvh Calle

kosta sa...

Man tackar!

Ska bli intressant att få höra mera. Många av oss nördar tänker ofta på at göra ett rollspel, men minst lika många gör det aldrig - så jag hoppas ni håller ut.

Hur långt ska det bli då?

Calle sa...

Tack för de vänliga orden, kosta! Att veta att det finns någon därute i rollspelssverige som också är intresserad av "Rollspel XT" - utöver de två författarna - är motiverande!
:-)

För närvarande funderar vi i lösa och övergripande drag på spelupplevelse, spelstil, spelstruktur, spelvärld och spelregler.

Det lutar åt att "Rollspel XT" - vårt allra första egna rollspel - blir ett ganska så traditionellt rollspel. Men någon liten egen twist ska vi nog hitta på.

Vi skapar "Rollspel XT" för att det är kul att skapa. Vår målgrupp är oss själva och vår spelgrupp. Det finns inga i dagsläget inga planer på någon publicering. Men sånt kan ju ändra på sig om intresse finns!

(Och för att ni ska kunna avgöra om ni är intresserade eller inte så kommer jag att lägga ut lite mer info här på bloggen om ett tag.)

Mvh Calle