bröd och skådespel

28 juni 2010

WFRP Game Master's Toolkit - innehåll

Så där ja, då är vi redo att ta oss en titt på innehållet i denna "spelledarens verktygslåda" för nya utgåvan av Warhammer Fantasy Roleplay

Det första man lägger märke till är att "verktygssettet" är en låda, en kartong - och alltså inte bara ett häfte och några lösblad som ligger inplastade tillsammans. Nej då, det här är en riktig box, inte helt olik hur de flesta rollspels grundlådor såg ut förr i tiden.

Dessutom har lådan en inte helt oansenlig tyngd, den väger respektingivande i handen. Man anar att i den här lådan finns det en hel del "verktyg för spelledaren".

Dessvärre upptäcker man strax att själva lådan, kartongen, är bedrövligt tunn och det inses lätt att förpackningen inte kommer att hålla sig snygg särskilt länge. Redan vid första öppnandet riskerar locket att få några osnygga böjar (och i värsta fall rivas sönder). Men vi tar det försiktigt och öppnar med varsam hand...

Kanske inte helt oväntat, men en relativt stor andel av volymen upptas av en inre kartongbit, som skänkt den yttre lådan viss extra stabilitet (och tjänat som utfyllnad). Den inre kartongen håller de olika "verktygen" på plats, men känns efter öppnandet som helt överflödig och får därför finna sig i att bli avlägsnad för gott (vilket dock inverkar negativt på den fina lådans inre stöd).

De olika komponenterna är ordentligt inplastade i varsin påse. Det är med spänning jag plockar ur dem ur sina respektive emballage och tar en närmare titt. Så här ser det ut när alla "verktygen" har plockats fram och radats upp:


WFRP Game Master's Toolkit innehåller:
  • spelledarskärm
  • spelmarkörer (punch board)
  • platskort (locations)
  • föremålskort (items)
  • kort för (onda) organisationer och respektive nemesis
  • ett häfte med tips till spelledaren
I nästa post börjar jag titta närmare på några av dessa "verktyg".

/Calle

5 kommentarer:

kosta sa...

Jag blev lite besviken själv på "lådan" och faktiskt att det var så lite i den... Men det e jag ;)

Calle sa...

Ja, det finns svaga punkter i "verktygssettet", men även flera starka sådana. Vilka som är vilka får ni se i de kommande posterna!

Jag jämför i första hand detta "verktygsset" med övriga rollspels spelledarpaket (ofta av typen "spelledarskärm + något tunt häfte"). Och då tycker jag att WRFP GM's Toolkit står sig väl i konkurrensen.

Som sagt, snart går jag vidare och kikar närmare på de enskilda komponenterna. Häng med då också!

Calle sa...

@kosta: Jag är nyfiken: Vad var det du saknade i Toolkittet? (Kanske samma som jag, ni får se...)

kosta sa...

Well - det handlade nog om mängden saker för pengarna och låtsas lådan som var "tom" typ.

Detsamma gäller The Gathering Storm som till min besvikelse inte hade en vettig karta utan bara halva-A5-stora mikrokartor.

Suck.

Calle sa...

Okej, då förstår jag. Och jag håller med dig. Lådans sladdriga kartong och att lådan inte innehöll mer av allt, det blev jag också besviken på. Men som jag strax ska berätta så finns det ju även bra grejer med "verktygslådan"!

Tack för info om The Gathering Storm. Alla sådana tips (och varningar) mottages tacksamt!

:-)
/Calle