bröd och skådespel

24 juli 2010

Scenariotävlingen avgjord - jag kom tvåa!

Kommer ni ihåg att jag tipsade om scenariotävlingen för det nya svenska rollspelet Operation: Fallen Reich? Jag hade nästan glömt bort den...Jag har varit bortrest några dagar och satt för att gå igenom den post som hade anhopats och bland denna låg senaste numret av den trevliga speltidningen Fenix. Jag höll på att trilla av stolen när jag läste i den att tävlingen har avgjorts - och att jag vunnit andrapriset! Så här står det i Fenix-tidningen:
Det rasslade in ett gäng bidrag till scenariotävlingen för Operation: Fallen Reich i nr 1, 2010 av Fenix. Nu har det blivit dags att utse en vinnare och två andrapristagare: Det var ett styvt jobb för det kom in många goda förslag och särskilt konkurrensen mellan de här tre var stenhård. Vi hoppas att alla tre får växa ut till fulla äventyr så att vi kan spela dem.

 Därefter följer de tre vinnande äventyrsidéerna och så här motiverar juryn sitt pris till mitt bidrag "Mustaschmysteriet":
Det här äventyret har en skön lättsam ton som ligger mycket nära det vi själva älskar att spela. Här kan vi verkligen snacka om att PG Woodhouse möter HP Lovecraft! Om inte Carl själv gör klart det här äventyret så gör vi det.
Det tycker jag var en väldigt trevlig motivering. Jag ansträngde mig nämligen så gott jag kunde för att efterskapa "rätt" stämning. Det var inte så lätt att veta hur en "lämplig" äventyrsidé till O:FR skulle vara - jag äger ju ingen O:FR-produkt överhuvudtaget och har aldrig ens bläddrat i rollspelet. Det var första gången någonsin som jag skrivit en äventyrsidé till ett rollspel som jag inte vet något om. Okej, lite visste jag, men bara det som går att läsa sig till på rollspelets hemsida, och några artiklar i Fenix. Utifrån detta skapade jag alltså mitt tävlingsbidrag, "Mustaschmysteriet" - och det gick ju riktigt bra!

/Calle

2 kommentarer:

kosta sa...

Grattis! Klockrent med tanke på att du inte ens har OFR! Och klockrent av OFR:arna som skapat ett spel och en värld som är lätt att komma in i och förstå konceptet med.

Såg nyligen att de hade gjort en äventyrsfrö app till iPhone, om du nu är ägare av dylik pryl.

Calle sa...

Tack så mycket, kosta!
:-)