bröd och skådespel

16 juli 2010

WFRP GM's Toolkit - spelmarkörerna (punch board)

Så går vi vidare och kikar lite på resten av innehållet i Game Master's Toolkit (till Warhammer Fantasy Roleplay). Idag spanar vi in de spelmarkörer (pappfigurer) som följer med (så kallad punch board).

Vad är en spelmarkör? Jo, det är exempelvis pappfigurer föreställande diverse personer och monster som rollpersonerna kan möta under sina äventyr. Det kan också vara pappmarkörer som används för att hålla räkning på kroppspoäng eller dylikt.

Game Master's Toolkit innehåller ett ark med utstansade pappmarkörer. Kartongen är tjock, kraftig och av god kvalitet. Färgtryck och stansning är också av god kvalitet. Det är i det hela en gedigen komponent.


Det som är mindre positivt är: 1) Det är inte så många markörer vi får och 2) det är inte angett vilka varelser som är avbildade på varelsemarkörerna.

Det följer med tjugo varelsemarkörer, varav 2 stora, 14 medelstora och 4 små varelser. Mina WFRP-kunskaper är inte de bästa, men de stora varelserna är någonslags jättelik råttman ("skaven"). De små varelserna är två små grönskinn (goblins?) och två små kaosvarelser (mutanter?). De medelstora varelserna är 2 kaosvarelser (beastmen?) av en typ och 2 kaosvarelser (beastmen?) av en annan typ, 2+1 skaven, 2 vargar, 2 bestar ("kaoshundar"), en kaoskrigare (människa/barbar), en demon ("drake") samt ett grönskinn (orch!).


Och utöver det endast 1 (sammansatt) framgångsmätare ("pre-built progress track") samt 24 småmarkörer ("tracking tokens").

Sammanfattningsvis vad gäller denna komponent - spelmarkörerna - i GM's Toolkit, så kan jag väl säga att produktionsvärdet är högt, det är kvalitetsgrejer, men urvalet varelser känns snålt tilltaget och för min del är det inte just de här figurerna jag har saknat mest. Jag får ge spelmarkörerna ett medelbra betyg.

/Calle

Inga kommentarer: