bröd och skådespel

6 okt. 2010

Dagens PDF-köp: The Dying of St Margret's (äventyr till Trail of Cthulhu)


Den här veckan är jag fascinerad av rollspelet Trail of Cthulhu. Så ikväll tog jag och köpte mig ett äventyr, PDF-äventyret The Dying of St Margret's. Jag har skummat igenom det och det verkar rysligt spännande - och en smula hopplöst för rollpersonerna. Det här är "purist"-varianten av ToC, där det inte alls är säkert att rollpersonerna kan vinna över det okända, och där hela äventyr kan utspela sig utan en enda strid. Fokus ligger på rollpersonerna och deras drifter ("Drives") och hur de utvecklas när de konfronteras med onämnbara fasor. Mycket intressant upplägg och ganska annorlunda mot ex.vis Warhammer FRP.

Nu är frågan om min spelgrupp är redo för ett sådant här annorlunda äventyr, eller om jag ska kolla efter ett "Pulp"-äventyr istället, där rp är hjältar och får chansen att slå ner skurkarna. Eller kanske välja ett annat, mer traditionellt rollspel helt och hållet...

Vi får se.
:-)

/Calle

2 kommentarer:

Winroth sa...

Låter minst sagt mycket spännande. Dock så undrar jag om gruppen i praktiken kan hantera ett sådant äventyr då vi spelar högst sporadiskt och har korta spelmöten.

Calle sa...

Det är ett kort äventyr. Man klarar av det på några timmar. Lite grann som ett konventsäventyr.

Det jag frågar mig själv är: Skulle vi tycka om äventyrets genre? Det är som i H.P. Lovecrafts berättelser - det är sällan hjältarna verkligen kan vinna helt och fullt. Det intressanta är vägen dit och vad som händer med karaktärernas drivkrafter och personligheter.

Det låter spännande tycker jag, i alla fall på ett teoretiskt plan - men skulle spelgruppen gilla det?

Det finns bara ett sätt att ta reda på det...
;-)